top of page

Orgel

Frank Heye

Orgel

Studeerde  aan het Koninklijk muziekconservatorium te Gent bij Edward de Geest en daarna bij Dirk Verschraegen.  Hij behaalde er  o.m. het hoger diploma voor orgel.  Zijn repertorium omhelst muziek uit alle stijlperiodes met  extra  aandacht voor hedendaagse muziek.   Hij verzorgde meerdere creaties van  werk van Vlaamse componisten.   Hij concerteert regelmatig in eigen land en de meeste Europese landen.    

Frank Heye is titularis van het orgel van  Destelbergen dat mede door zijn toedoen  in 1994 werd gerestaureerd  en waarvan hij de artistieke directie leidde.   Tevens leidde hij de re-restauratie van het orgel van Heusden dat actueel ook  een volwaardig concertinstrument  is geworden.   Hij is artistiek  medebeheerder van de orgelconcerten in de  St. Machariuskerk te Laarne en de zomercyclus in de St. Baafskathedraal te Gent georganiseerd door het ‘Gents Orgelcentrum’.

Ontving in 2003  de ‘médaille d’argent’ dans l’association accadémique ‘ Arts, sciences et lettres’ te Parijs voor zijn artistieke verdiensten.

Recent werd  hij gehonoreerd met een dubbele prijs in het kader van het interationaal orgelfestival  in Kortrijk 2014  en ontving hiervoor een oorkonde. 

Hij verzorgde cd-opnames in de kerk van  Laarne, Destelbergen, Waregem en diverse kerken in Gent.  Recent werkte hij mee aan een dubbel-cd opname met het integrale orgelwerk van Gabriël Verschraegen in opdracht van ‘Orgelkunst’.

Als leraar is hij verbonden aan de Muziekacademie ‘Gabriël Verschraegen’ te Gent en de academie van Oudenaarde waar hij een uitgebreide lespraktijk heeft.

bottom of page