Klarinet

Jana Wieme

Toen ik in het 4 e leerjaar zat, was het in de lagere school een ganse jaar in thema muziek en kriebelde het bij mij om zelf ook muziekles te volgen. Ik kwam terecht bij de harmonie van Bottelare, waar ik koos om altsaxofoon en daarna ook dwarsfluitlessen te volgen. Al snel speelde ik mee in de harmonie, want muziekspelen met anderen maakt het nog zoveel leuker.

In de jaren die volgden besloot ik mee te spelen in verschillende orkesten, waaronder Vrank en Vrij Nazareth, waar ik tot op de dag van vandaag nog
steeds meespeel. Zo’n 7 jaar geleden besloot ik om mijn muzikale passie nog uit te breiden, en startte ik piano aan academie De Kunstbrug Gentbrugge, waar ik tot de dag van vandaag nog steeds piano, extra lessen dwarsfluit en diverse lessen groepsmusiceren en directie volg.

Enkele jaren terug ontdekte ik dat ik mijn passie niet alleen voor mezelf wil houden, maar deze ook graag doorgeef en startte ik met het geven van notenleer, fluit en saxofoonlessen en sinds begin 2019 ben ik dirigente geworden van het instaporkest Da Capo in Wichelen, alsook de KF Nieuw Leven in Aaigem.