top of page

Cello

Lieven Vandewalle

Cello

Als beroepscellist was ik verbonden aan het Brussels Philharmonic – Vlaams Radio Orkest en als celloleraar geef ik reeds 41 jaar les aan de muziekacademie van Izegem.

Ik behaalde het Hoger diploma cello en verschillende eerste prijzen aan het Koninklijk Muziek Conservatorium van Gent en het pedagogisch getuigschrift leraar cello / contrabas.

In de loop van de jaren verleende ik niet alleen mijn medewerking aan gerenommeerde kamermuziekensembles, zoals het Belgisch Kamerorkest, I Fiaminghi, het Prometheus ensemble, Enkabara…, maar net zo goed aan uitvoeringen en cd opnames van hedendaagse componisten zoals Wim Mertens, David Ott, Eric Mertens, A.Laporte….

In het meer populaire genre heb ik samengewerkt met o.a. Willem Vermandere, Bart Peeters, Dana Winner, Indiana, Zornic….

Mijn doelstelling is de leerlingen zo goed mogelijk cello te leren spelen. Hoe beter men een instrument bespeelt, hoe leuker het wordt. Door mijn jarenlange ervaring als uitvoerder, heb ik veel voeling met de praktijk en dat betekent een meerwaarde voor het lesgeven. Ik hecht zeer veel belang aan het samen spelen en het ontwikkelen van de muzikaliteit. Daarbij hou ik rekening met de persoonlijke aanleg en motivatie van iedere leerling.

Een laatste bemerking: een instrument leren vergt een inspanning.

Wat de moeite waard is, kost ook moeite!

bottom of page