Provinciaal koorzangtoernooi

Net als 4 jaar geleden nam het koor van het Muziekatelier deel aan het provinciale koorzangtoernooi van Oost-Vlaanderen. Dit wordt door de provincie georganiseerd om koren te motiveren en uit te dagen. Tevens worden de resultaten gebruikt om de subsidies te verdelen. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de provincie. Hieronder vind je het programma dat we brachten en een verslagje van ons jongste koorlid (en misschien zelfs jongste koorlid van heel de wedstrijd) en enkele foto’s.

Het gebrachte Programma :

  1. Wij zijn geroepen tot het feest, Jan Hut
  2. Jesus, Jesus, rest your Head, bew. K.J. Dinham
  3. Driekoningenlied, Herbert Janssens
  4. Exultate Justi, Ludovico da Viadana
  5. The Curfew, Stephen Storace, bew. Carl Van Eyndhoven
  6. We All are Children of this World, Lorenz Maierhofer

Een verslagje gebracht door ons jongste koorlid Fien :

Een aantal maanden gelden werd de vraag gesteld of het koor dit jaar voor de tweede keer zou deelnemen aan het provinciaal koorzangtoernooi. Waarom ook niet?, dachten vele zangers. Het kerstconcert stond al eerder op het programma en daar maakten we dan ook gebruik van. Een gevarieerd programma werd samengesteld door de dirigent. Sindsdien behoort ‘The Curfew’ , een nieuw lied, tot ons repertoire en gekende liederen werden herhaald. Tijdens het toernooi in 2009 werden we geklasseerd in tweede afdeling en dat zou ook dit jaar het geval zijn. Tevreden met onze prestatie vertrokken vele koorleden na dit nieuws naar huis maar enkelen mochten de bespreking met de jury bijwonen. Zij vernamen dat dictie een sterk punt is, maar dat er wat meer durf getoond mag worden. Een werkpunt voor de komende 4 jaar?

Enkele foto’s : 

Comments are closed.