Een huisconcert in het atelier van Yvette de Velde, verslag door Katrien Mannaert (onze pianoleerkracht)

Eind april, begin mei heerst er traditiegetrouw een enorm grote creativiteit in ons jeugdatelier tijdens de Week Van de Amateurskunsten. Ook dit jaar was het niet anders…

Op 1 mei waren we wel op een heel speciale locatie te gast, namelijk in het heksenatelier van Yvette De Wilde. Reeds voor 10u was het publiek al in grote getale aanwezig. En gelijk hadden ze! Nadat iedereen verzekerd was van een plaatsje kon het spektakel beginnen. Geboeid werd er geluisterd naar de prachtige piano-,viool-, harp-, en fluitklanken. Het programma ging van kinderliedjes over populaire klassiekers en klassieke muziek naar zelfs enkele popsongs.  Tevens lieten de muzikanten aan het publiek zien dat het ook enorm fijn is om samen te kunnen musiceren. Zo zagen we een fluitduo en trio aan het werk. En konden we, met eigen oren, vaststellen dat meester Ignace naast een passie voor viool ook een passie voor computers heeft. Zo werd één van zijn vioolleerlingen begeleid door een midifile.

Na een goed uur muziek zat het concertje er jammer genoeg al op. Nadien werd iedereen nog getrakteerd op een lekker drankje van de Wereldwinkel. Tevens was er wat tijd om nog even rond te kijken in het prachtige atelier van Yvette met de vele mooi en mystieke heksen en konden we enkele prachtige creaties van het zijdeschilderen bekijken van Daisy De Coninck.

Zowel alle muzikanten, leerkrachten en verantwoordelijken waren achteraf zeer enthousiast over dit huiselijk concert!

Ook nog een welgemeende dankjewel aan Erika die elk jaar zorgt voor een feilloze organisatie van dit gebeuren!

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.