Zaterdagochtend 24 april 200 in de tent van het kasteel te Laarne, een verslag door Simon De Beelde (onze gitaarleerkracht)

“Zaterdag 24 april, zo ergens rond half tien in de zomers aandoende ochtend. Ik stap de ‘festivalweide’ aan het kasteel van Laarne op, een geur van gemaaid gras, en een tintelend gevoel in de buik van wat komen zal. Dichter komend zie ik dat een hele delegatie van de cellisten reeds gearriveerd is en in de aanslag zit om wat in te spelen voor de auditie die een half uur later van start zal gaan.
De volle klanken van de cello’s vullen de tent. De spelers zeggen dat ze zichzelf niet goed kunnen horen vanwege de akoestiek, maar daar valt als luisteraar niets van te merken…
Iets na 10u gaan we van start. Een schaars maar heel enthousiast publiek zet zich schrap. De loyaliteit van de cellisten laat toe dat de gitaarleerlingen eerst hun ding mogen doen. Ondanks de ontspannen sfeer in de tent, zijn de zenuwen van de eerste gitaarleerling tot diep in de tent te voelen… De onterechte onzekerheid vervaagt echter na een eerste applaus.
Na de korte gitaarintro, brengen ook de cellisten alles in paraatheid. Het wordt een zeer krachtig optreden, danzij een sterk samenspel, waarin elke cellist op zijn niveau een prachtig steentje kan bijdragen. Het resultaat wordt dus een prachtig gevarieerde geluidsmuur, waardoor het publiek bijna omver gespeeld wordt, en waar de tentzeilen bleek bij wegtrekken… Mocht ditzelfde repertoire iets later op de dag gespeeld worden, was er zéker en vast een beentje op de grassige dansvloer gezet… Dit optredentje maakt bij mij onmiddellijk een verlangen naar meer samenspel in het muziekatelier wakker.”

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.