Interview

Aan het woord is Ruben Minnebo – het jongste mannelijk koorlid van Muziekatelier. Ruben is 22 en zingt al 7 jaar.

Waar ben je geboren?
In Gent, in het AZ Maria Middelares

Waar ging je naar de lagere school?
Ik ging naar de gemeentelijke basisschool in Overmere. Beter bekend als “de jongensschool”.

Wat doe je graag? (lezen, muziek beluisteren, lekkereten, …?)
Eigenlijk doe ik dit allemaal graag. Houtsnijden vind ik ook leuk. Van tijd tot tijd een beetje op de computer “spelen”. En af en toe een weekend “living history” : het dagelijkse leven (en een paar ambachten) uit de ijzertijd terug tot leven brengen.

Men zegt soms : “de tijden waren vroeger beter”. Vind je dat ook?
De tijden waren in ieder geval anders dan nu en sommige dingen zullen wel beter geweest zijn. Op korte termijn kan ik bijvoorbeeld getuigen dat de meeste soorten snoep heel wat kleiner geworden zijn sinds mijn kinderjaren. Evoluties over eeuwen of millennia zijn minder duidelijk, maar ik kan me levendig voorstellen dat een aantal dingen vroeger beter waren dan nu (er zijn, voor zover ik weet, geen middeleeuwse bronnen over stress of depressies terwijl tegenwoordig bijna iedereen daar wel ooit eens last van schijnt te hebben). Maar we mogen niet vergeten dat het vroeger op sommige vlakken veel slechter zal geweest zijn. Welvaart is nooit groter geweest dan de laatste jaren. Dus we zullen maar tevreden zijn met de tijd waarin we leven, hé.

Wat is je geliefkoosde muziek?
Ik hou van filmmuziek. John Williams, Howard Shore en Hans Zimmer (om drie van mijn favoriete componisten in dat genre te noemen) hebben prachtige muziek gecomponeerd en combineren het beste van heel veel andere muziekstijlen.

Naar welke muziek werd/wordt er bij jullie thuis geluisterd?
Als de radio aan staat, is dat meestal Radio 1. In de auto dikwijls Radio Nostalgie. Bij CD’s of platen is de stijl afhankelijk van wie ze oplegt. In mijn geval zal dat meestal een soundtrack zijn.

Wat is ’s werelds mooiste bouwwerk volgens jou?
Interessante vraag. De klassiekers (zoals de Eiffeltoren, de Big Ben of de Opera van Sydney) vind ik meestal niet zo geslaagd. Fata Morgana uit de Efteling is wel leuk. De bedoeling van het gebouw is dat het de sfeer van ‘1001 nacht’ uitstraalt. En dat doet het echt… Het is misschien nog niet het mooiste bouwwerk ter wereld, maar in elk geval het enige waarvan ik ooit een foto op het bureaublad van mijn computer heb gezet.

Wat is je favoriete lectuur?
Ik heb net “The Hobbit” van J.R.R. Tolkien nog eens herlezen en dat is zeker één van mijn topfavorieten.

Wat is het mooiste plekje ter wereld voor jou?
Vroeger was dat een kleine aanlegsteiger bij een waterplas vlakbij Alphen a/d Rijn. In de herfst was daar altijd een prachtig uitzicht, ritselend riet en de geur van een gezellig houtvuur. Maar helaas… Dat steigertje was helemaal vermolmd en is gesloopt. Waarschijnlijk wordt het niet meer vervangen. Het beste alternatief is volgens mij het Müllerthal vlakbij Echternach (Luxemburg). Kabbelende beekjes, bossen, rotsen, …

Wat is je superwinkel?
Speelgoedwinkels. Nog steeds, ja. 😉

Hartelijk dank Ruben voor je medewerking!
(A. Baert)

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.