WAK, aperitiefconcert op 1 mei 2009

Suskewiet, suskewiet,…floten de vinken achter de bibliotheek van Laarne rond 9u30. De vinkenzetting was nog niet afgelopen toen de eerste muzikanten begonnen toe te stromen om nog snel even te repeteren met hun leerkracht.

Erika Kindt, organisator van deze happening, was al druk in de weer met het klaarzetten van de stoelen voor het publiek. Even later kwam dat publiek al in grote drommen toegestroomd. Er moesten zelfs nog extra stoelen worden binnengebracht. En terecht, want het publiek kon genieten van de prille en al wat meer gevorderde muzikale kunsten van onze leerlingen die hier de kans kregen om wat vroege podiumervaring op te doen. Het genre reikte van kinderliedjes over populaire klassiekers en klassieke muziek tot zelfs een bijzonder geslaagde eigen compositie van celloleraar Lieven Vandewalle (alias L. del Remparto) met zijn suite ‘Beelden uit Kalken’. Een breed gamma van muziekinstrumenten kwam aan bod: harp, piano, viool, gitaar, cello en dwarsfluit. Tijdens de pauze kon het publiek een bezoek brengen aan de tentoonstelling van de creatieve werken van beeldende kunstenaars uit de omgeving. Tevens kon men ondertussen genieten van een drankje en een hapje van de Oxfam wereldwinkel. Dat was welkom want door het gevulde programma moest ieders middagmaal wat uitgesteld worden. De leerkrachten en verantwoordelijken hielden er een goed gevoel aan over. Vele ouders en familieleden hebben hun jonge amateurkunstenaar eens live aan het werk gezien en zagen daarin een belangrijke stap in de muzikale groei en ontwikkeling van hun hartedief.
Bedankt Erika voor de feilloze organisatie en voor al het werk dat je daarvoor deed!

Ignace Martens, vioolleraar

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.