Saxofoon

Maarten Schillemans

Maarten Schillemans studeerde saxofoon aan de stedelijke muziekacademies te Deinze en Gent waar hij respectievelijk van Yves Bostijn, Koen Maas en Raf Minten les kreeg.

Daarna trok hij naar het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen om bij Hans De Jong te studeren.
Na zijn Bacheloropleiding ging Maarten naar het Koninklijk Conservatorium Brussel waar hij bij Norbert Nozy het diploma „master in music” behaalde. Maarten volgde masterclasses onder andere bij Vincent David, Arno Bornkamp, Ties Mellema, Philippe Geiss en Jan Schulte-Bunert.

Als saxofonist werkte hij onder meer samen met De Munt- La Monnaie, Champ d’action, Syrinx Duo, het Belgisch Saxofoonensemble en het Bevers harmonieorkest. Eveneens concerteerde hij in Canada, Duitsland en Frankrijk.

Naast zijn activiteiten als saxofonist is Maarten ook actief als dirigent bij zowel symfonie- als harmonieorkesten. Hij werkte reeds samen met Brussels Sinfonietta, Symphonia-assai, het Symfonieorkest van de Universiteit van Alberta en anderen.

Op dit ogenblik vervolledigt Maarten zijn opleiding symfonische directie aan het Brussels Conservatorium bij maestro Bart Bouckaert.