Piano

Stefaan Schampheleer

later meer

Eva Vandewalle

Eva Vandewalle groeide op in een muzikale familie (vader professioneel cellist, moeder professioneel violiste) en begon al snel met het vioolspelen. Ze kreeg haar eerste vioollessen van haar moeder en volgde nadien les in de muziekacademie van Wetteren bij Marleen Ydiers, waar ze in 2003 met grootste onderscheiding afstudeerde en een jaar later als laureaat mocht optreden.

Na haar universitaire studies Psychologie besloot ze om haar pianostudie verder te zetten. Ze studeerde in 2013 met grootste onderscheiding af aan de muziekacademie van Wetteren, waar ze les kreeg van Christine Cornelis en Frederik Martens. In 2014 mocht ze ook voor piano als laureaat optreden.

Tijdens haar muzikaal parcours heeft ze ook even geproefd van het altvioolspelen.

Tot op heden neemt ze deel aan instrumentaal ensemble in de muziekacademie in Wetteren bij mevr. Ydiers, waar ze als pianiste met verschillende instrumenten duo’s, trio’s en kwartetten vormt en zo haar muzikale ei kwijt kan.

Hiernaast vormt ze een duo cello/piano met haar vader, Livin Vandewalle.

Ondanks dat Eva een klassieke opleiding genoot, staat ze ook open voor andere genres van muziek. Tijdens het lesgeven legt ze de klemtoon, naast de techniek en de theorie, op het muziek maken en het aandacht geven aan de sferen en de verschillende stemmen en verhalen in de muziek. Met energie en geduld probeert ze de muzikale passie aan haar leerlingen door te geven.

Quinten Vandevelde

Ik ben een muzikale duizendpoot, ik kan veel instrumenten bespelen, ik dirigeer koren, ik schrijf muziek en daarnaast ben ik ook actief als leraar aan de Steinerschool in Aalst.

Ik hou van verschillende soorten muziek, maar mijn specialisatie is hedendaagse klassieke muziek. In mijn vrije tijd luister ik naar koormuziek van eigentijdse componisten zoals Marten Jannson, Kurt Bikkembergs, Vic Nees, maar langs de andere kant: Pink Floyd kan ik ook smaken; van gregoriaanse muziek tot elektronische muziek,… maakt niet uit, laat maar komen!

Déjan Vercauteren

later meer