Poëzieprijs Melopee 2010, ook het muziekatelier was hier aanwezig

Tijdens een academische zitting in een bijgebouw van het Kasteel van Laarne werd gisteren de nieuwe laureaat van de poëzieprijs Melopee-gemeente Laarne bekendgemaakt. Het gedicht ‘Geen aanleg’ van Marc Tritsmans sleepte de prijs van 2.500 € in de wacht.

De poëzieprijs Melopee 2010 wil ook dit jaar het meest beklijvende en oorspronkelijk Nederlandstalige gedicht bekronen. Daarvoor werd een selectie gemaakt uit de gedichten die gedurende 2009 voor het eerst gepubliceerd werden in een van de geselecteerde Vlaamse literaire tijdschriften.

Net als vorig jaar werd “Melopee”, het overbekende gedicht van Paul van Ostaijen, dat door Herman Elegast werd getoonzet, door hem uitgevoerd. Enkele lokale muzikale talenten verzorgden verder de muziek tijdens deze uitreiking. Dit jaar werd gekozen voor cellist Albijn Poppe (leerkracht cello binnen het muziekatelier), die twee stukjes speelde uit de 2desuite van Bach. Fluitisten Erika Kindt en René Hanselaer van het Muziekatelier Kalken speelden een stukje Mozart en voorzagen ook een fragment uit het werk van G.F. Telemann.

Ook de bijdrage van Anne-Marie Segers, een bekende Klara-stem die de academische zitting aan elkaar praatte, zorgde voor dat extra vleugje pit.

Wil je graag hier meer over weten, klik hier.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.